Thursday, April 16, 2009

pANtuN atRoMeN....


teringat lak zaman kecik2...ade citer gaban, satria baja itam, flashmen,n ntah pape ntah lagi...tp, citer2 tu skrg dh xde dh...yg aku perasaan citer psl atromen ade lg kt TV skrg ni....nak gak tgk...tp segan lak....so, kalo leh hayati pantun atromen ni pon dh kire ok....dpt gak mengimbau zaman kecik2....


Pulau Hokkaido jauh ketengah,
Gunung Fuji bercabang tiga,
Hancur Raksaser di'fire' Ultraman,
Ultraman yg baik dikenang jua.

Dua tiga Raksaser berlari,
Maner nak samer Raksaser Kero,
Dua tiga Ultraman boleh kucari,
Maner nak samer Ultraman Taro.

Kalau roboh Kota Narita,
Papan di Tokyo Ultraman dirikan,
Kalau sungguh itu keje Raksaser,
Badan dan kepaler dier Ultraman 'fire'kan.

Kajang Pak Malau kajang berlipat
Kajang hamba mengkuang layu
Kalau Ultraman Ace tak cukup kuat,
Ultraman Taro datang membantu.

Buai laju-laju,
Sampai Pokok Sena,
Apa dalam baju?
Ader lampu nyaler.

Mengata dulang, paku serpih,
Boleh fire terus lawan pulak lebih- lebih.

Sudah geharu, cendana pula,
Sudah kalah di'fire' pula.

Orang berbudi, kiter berbahaser,
'Fire' diberi pada raksaser...


4 comments:

FaZiLa said...

aku tak suka atromen!!
tapi wat gaya atromen,aku suker...hahahaha

Abraham Sapien- I memorize three words a day not three books! said...

bobby chandran, aku terdapat idea nak wat entry baru dari satria baja hitam ko, pinjam okay

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

bib, sila wat entry yang pecah kepala lagi

amySOL said...

arghhh....
apsal otromen Taro jer yg hebat???
aku suker otromen Ace, gabungan Akuto & Miname!lg hebat!ade cincin+2orang lak tuh!!!